TSN

„M-am dus la piață și au vrut să se fotografieze cu mine”. Cine este Stefania, cea căreia i-a fost dedicată piesa câștigătoare de la Eurovision?

Melodia „Stefania”, cu care trupa Kalush Orchestra a câștigat ediția din acest an a competiției Eurovision, a fost compusă de către solistul Oleg Pasiuk pentru mama sa, Stefania. Potrivit interpretului, după participarea la Eurovision, faima s-a revărsat și asupra ei. Femeia a acordat un interviu pentru postul de televiziune ucrainean „1+1”, în care a povestit cum este să fii recunoscut în stradă, mai ales că însăși Prima Doamnă a Ucrainei Elena Zelenski a felicitat-o public pentru succesul fiului său.

Cea mai populară mamă a Europei lucrează în calitate de vânzătoare. Aceasta spune că nu este ușor să fii renumit: „Am mers la piață, mă uitam la ceva și o femeie îmi spune: „o, doamna Stefania, mamă-celebră, pot să fac o fotografie cu dumneavostră? Eu i-am spus: puteți, dar pentru ce? Dacă era fiul meu, mai înțeleg, dar eu la ce vă trebuiesc?”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KALUSH (@kalush.official)

Femeia mai spune că visa ca fiul său să lucreze în domeniu IT, însă l-a susținut atunci când a aflat că el vrea să devină artist. Acum este fana trupei Kalush Orchestra și citește toate comentariile de pe YouTube. Pe de altă parte, nu se poate resemna cu stilul vestimentar al lui Oleg. Mărturisește că a fost șocată când a văzut că acesta a început să poarte pantaloni largi.

Îi spuneam: se îmbracă așa doar boschetarii. Acum este bărbat în toată firea, însă în clasa a 7-a era micuț, slab, iar pantalonii cu 10 mărimi mai mari”, povestește ea.

Oleg Pasiuk spune că a decis să compună o melodie pentru mama sa, întrucât în copilărie îi spunea rareori cât de mult o iubește. Acum, toată Europa știe acest lucru.

Stefania a primit un mesaj de felicitare și din partea Elenei Zelenski.

„Ne mândrim cu fiul dumneavoastră. Alături de dumneavoastră ne bucurăm de succesul Kalush Orchestra la Eurovision. Pentru că fiecare victorie de acest fel, chiar și în domeniul culturii, este o victorie acum pentru Ucraina în războiul său”, a scris aceasta pe Telegram.

 

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

„Nota 6-7″. Cum apreciază unul dintre donatorii PAS activitatea guvernării în domeniul economic

Vasile Tofan, partener senior al fondului de investiții private „Horizon Capital” și unul dintre donatorii Partidului  Acțiune și Solidaritate (PAS), se declarată dezamăgit de partidul de guvernare „în anumite privințe”. În cadrul emisiunii NM „Есть вопросы”, omul de afaceri a apreciat politicile în domeniul economic cu notele 6-7. De asemenea, Tofan a recunoscut că, de-a lungul timpului, i s-a propus de mai multe ori să ocupe funcții publice.

„Nu ascund că am simpatie pentru această generație de lideri și politicieni care încearcă să schimbe ceva. În același timp, sunt critic la adresa lor și, ca mulți alții, sunt dezamăgit în anumite privințe. Dar apreciez faptul că, în general, ei sunt oameni cinstiți. Spre deosebire de mulți care finanțează opoziția cu saci întregi de bani, ei abordează acest lucru transparent”, a declarat Tofan.

Întrebat cum apreciază politica economică a guvernării din ultimii patru ani, investitorul a fost rezervat în nota acordată.

„Le-aș da un 6–7 din 10. Au intenții bune, sincere, dar, ca mulți politicieni, le lipsește curajul pentru a implementa reforme cu adevărat eficiente”, a spus el.

În contextul stagnării economice, Tofan consideră că situația este cauzată de o combinație de factori interni și externi.

„E o prostie să negi influența războiului, secetei sau crizei din industria auto europeană. Hai să trecem rapid prin factorii principali. În primul rând, războiul — un factor evident pentru toată lumea, investițiile nu vin. În al doilea rând, seceta: sectorul agricol reprezenta înainte cam 12% din PIB, acum este în jur de 5%, deci o pierdere de circa 7%.

Al treilea — componentele auto, care de mulți ani sunt cel mai mare articol de export al Moldovei: aproape 20% din exporturi. Industria auto germană este acum într-o criză profundă.

Al patrulea factor — demografic. Creșterea economică este numărul de persoane care muncesc, înmulțit cu productivitatea lor. Dacă populația scade, asta afectează economia direct”, a menționat el.

Omul de afaceri a atras atenția că multe dintre problemele cu care se confruntă țara nu pot fi puse exclusiv în cârca PAS.

„Am enumerat patru factori principali, dar provocările sunt mult mai multe. Acestea sunt dificultăți reale, externe și interne, pentru care PAS nu poate fi considerat responsabil. Deși mulți afirmă că exodul populației a fost cauzat de guvernarea PAS, realitatea este că demografia urmează un trend global, care nu se schimbă pe termen scurt”, a punctat Tofan.

De asemenea, Tofan a recunoscut că, de-a lungul timpului, i s-a propus de mai multe ori să ocupe funcții publice.

„Nu sunt politician. Sunt prea rațional și, în același timp, prea emoțional pentru asta. Resimt o repulsie față de politicieni. Când aud ce spun unii dintre ei, mă întreb: chiar cred în ceea ce spun sau doar mint pentru a obține puterea? Nu știu ce e mai grav”, a subliniat acesta.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: