MAEIE consideră regretabile declarațiile viceministrului rus, la Tiraspol: Accentele mesajelor trezesc o profundă dezamăgire
Full Article 2 minutes read

MAEIE consideră regretabile declarațiile viceministrului rus, la Tiraspol: Accentele mesajelor trezesc o profundă dezamăgire

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) susțin că au luat notă de declarațiile făcute, în data de 16 februarie, la Tiraspol de către viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Andrey Rudenko în cadrul ieșirii la presă. „Tonalitatea și accentele mesajelor publice ale diplomatului rus trezesc o profundă dezamăgire”, comunică MAEIE. 

Cei de la Minister declară că „abordările viceministrului rus contrastează cu poziția oficială a Federației Ruse privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a țării noastre”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene consideră regretabile declarațiile oficialului rus privind intențiile de a consolida capacitățile așa-numitului punct consular mobil de la Tiraspol care activează fără acordul autorităților moldovenești.

„Ținem să reamintim părții ruse despre necesitatea conformării stricte cu rigorile Convențiilor de la Viena cu privire la relațiile diplomatice și relațiile consulare”, se arată în declarația MAEIE.

Pe 16 februarie, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a efectuat o vizită în regiunea transnistreană. El a vut o întrevedere cu Vadim Krasnoselski. După întrevedere, oficialii au susținut declarații de presă, în cadrul căreia s-a discutat inclusiv despre punctul consular mobil de la Tiraspol.

„Cred că activitatea punctului consular mobil de la Tiraspol va fi mai activă. Noi vom face totul ca în timpul apropiat rândurile înregistrate să nu mai fie. În timpul apropiat, va veni o asistență tehnică pentru a ajuta la activitatea punctului”, a spus Rudenko.

De menționat că, Andrei Rudenko, înainte de a efectua o vizită la Tiraspol s-a văzut cu autoritățile de la Chișinău. Acesta a avut o întrevedere cu premierul țării Natalia Gavrilița, dar și cu vicepremierul, ministrul de Externe Nicu Popescu, precum și vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: