„Este încă o dovadă de agresiune inacceptabilă”. MAEIE a condamnat cu fermitate atacul din Sergheevca
Full Article 2 minutes read

„Este încă o dovadă de agresiune inacceptabilă”. MAEIE a condamnat cu fermitate atacul din Sergheevca

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) deplânge moartea angajatului sanatoriului Republicii Moldova în Sergheevca și condamnă „cu fermitate” atacul cu rachete din localitatea Sergheevca, regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, inclusiv copii.

„Condamnăm cu fermitate atacul absolut nejustificat cu rachete rusești asupra blocului de apartamente și a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca din regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, inclusiv copii. (…) Deplângem noutatea tristă că un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătății din Republica Moldova a murit, iar alți 5 angajați au fost răniți. (…) Este încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile după recentul atac din orașul Kremenciuk”, se arată într-o notă informativă emisă de MAEIE.

Amintim că noaptea trecută, în orașul Sergheevca din regiunea Odesa, a fost atacată cu rachete o clădire cu 9 etaje și o bază de odihnă. Procuratura regională din Odesa a raportat că 19 persoane au fost ucise. În urma atacului, au avut de suferit și mai mulți angajați ai Centrului de reabilitare pentru copii de la Sergheevca, care aparține Republicii Moldova. Ministra Sănătății Ala Nemerenco a spus că 5 colaboratori ai Centrului au fost răniți, iar unul a decedat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: