MAEIE: Moldova nu recunoaște așa numitul „scrutin” pe teritoriul Osetia de Sud din Georgia
Full Article 2 minutes read

MAEIE: Moldova nu recunoaște așa numitul „scrutin” pe teritoriul Osetia de Sud din Georgia

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) declară că Republica Moldova nu recunoaște așa numitul „scrutin” care se va desfășura pe teritoriul regiunii Țhinvali/Osetia de Sud din Georgia la 10 aprilie curent și reconfirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

„Împărtășim pe deplin îngrijorările autorităților constituționale georgiene în legătură cu intenția de organizare în această regiune a Georgiei a așa-zisului „referendum” și condamnăm acest act de încălcare a normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional, consfințite în Carta ONU și Actul final de la Helsinki”, se arată în declarația MAEIE.

În context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează – „orice încercări de ocupare sau anexare a teritoriilor unui stat independent constituie o amenințare gravă la adresa păcii, securității și stabilității internaționale”.

Amintim că liderul separatist din Osetia de Sud, teritoriu desprins în 2008 de Georgia, a anunțat la sfârșitul lunii martie despre intenția de a „consulta” populația cu privire la alipirea teritoriului său de Rusia.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: