Mai mult ca anul trecut. Serviciul Vamal a încasat peste 6,6 miliarde de lei timp de 4 luni
Full Article 2 minutes read

Mai mult ca anul trecut. Serviciul Vamal a încasat peste 6,6 miliarde de lei timp de 4 luni

În primele patru luni ale acestui an, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a încasat peste 6,6 miliarde de lei, cu 78 milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În luna aprilie, în bugetul de stat au fost colectată suma de un miliard 285 milioane de lei, se arată într-un comunicat publicat pe 4 mai.

Potrivit reprezentanților Serviciului Vamal, pe parcursul lunii trecute au fost perfectate 33 045 de declarații vamale și constatate 127 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, eschivarea de la declararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 38 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 150 mii de lei.

Totodată, în luna aprilie, a scăzut considerabil fluxul mijloacelor de transport, constituind 44 237 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Tudora, cu 14 410 și, respectiv, 7 321 de traversări.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: