Mai multe buletine de vot pentru diasporă, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Mai multe buletine de vot pentru diasporă, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat textul şi modelul buletinului de vot pentru turul al doilea de scrutin din 15 noiembrie 2020. Acesta va conține 2 patrulatere, având lungimea de 112 mm și lăţimea de 140 mm și se va tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare gri afumat.

Totodată, Comisia a decis și majorarea tirajului buletinelor de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial pentru secțiile de votare din străinătate. Astfel, tirajul buletinelor de vot care vor ajunge în cele 139 secții din afara țării va fi de 671 500, dintre care 583 100 – în limba română și 88 400 – în limba rusă.

Comisia Electorală Centrală informează că, în urma alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, niciunul dintre candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor. Astfel, conform prevederilor legale, a fost stabilită desfășurarea turului doi, ce va avea loc pe 15 noiembrie 2020.

Al doilea tur de scrutin se organizează pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur, după cum urmează:

·         Sandu Maia, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;

·         Dodon Igor, candidat independent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: