Mai multe localități din Republica Moldova, afectate de ploile torențiale
Full Article 1 minutes read

Mai multe localități din Republica Moldova, afectate de ploile torențiale

Mai multe localități din Republica Moldova au fost afectate de ploile torențiale din seara zilei de 12 iunie, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Astfel, vântul puternic a smuls și a deteriorat circa 200 de metri pătrați de țiglă metalică de pe acoperișul școlii din localitatea Teșcureni, raionul Ungheni.

De asemenea, precipitațiile au afectat mai multe suprafețe de culturi agricole din raionul Ungheni. Potrivit primelor estimări, în satul Cetireni, raionul Ungheni, ploaia a distrus 6 ha de livezi și semănături. La Telenești, precipitațiile au compromis mai multe terenuri agricole.

Potrivit IGSU, vântul puternic a afectat acoperișul unei fabrici de vinuri din localitatea Sărătenii Vechi, iar în localitatea Chiștelnița din raionul Telenești a fost necesară intervenția pompierilor. Aici salvatorii au fost alertați pentru a pompa apa din gospodăriile oamenilor. În dimineața zilei de 13 iunie, pompierii au reușit pomparea apei din 6 gospodării afectate și mai urmează să intervină în alte 11 gospodării din aceiași localitate.

Precizăm că în urma intemperiilor nici o persoană nu a avut de suferit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: