Mai multe spitale din Chișinău revin la profilul de bază, fără a mai primi pacienți infectați cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Mai multe spitale din Chișinău revin la profilul de bază, fără a mai primi pacienți infectați cu COVID-19

Autoritățile mun. Chișinău au decis ca în Spitalul de Ftiziopneumologie și în blocul vechi al Spitalului „Gheoghe Palade” să nu mai fie internați pacienți infectați cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, în cadrul ședinței din 12 aprilie.

Ion Ceban a declarat că, în ultimele săptămâni, se atestă o diminuare a numărului de infectări cu coronavirus. Prin urmare, s-a luat decizia că spitalele municipale vor reveni trepatat la profilul lor de bază, fără să mai primească pacienți infectați cu coronavirus: „Planificăm, ca din această săptămână, să iasă Spitalul mun. de Ftiziomneumologie, blocul vechi al Spitalului „Gheoghe Palade”, iar în celelalte spitale urmează să diminuăm gradual numărul de paturi”.

În prezent, în spitalele din Chișinău sunt internați 1006 pacienți, dintre care 62 în stare foarte gravă. Pentru pacienții noi sunt disponbile 659 de paturi.

Edilul a amintit de restricțiile de circulație după ora 23:00 și de recomandările medicilor: distanță, mască și dezinfectare.

„Chiar dacă cifrele arată că situația este mai lejeră, nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Dacă unele parcuri sunt aglomerate, cum a fost în acest weekend la Valea Morilor, la Mircea cel Bătrîn sau Valea Trandafirilor, vă rugăm să optăm pentru alte locuri, mai puțin aglomerate. Pandemia se pare că nicăieri nu pleacă”, a spus Ceban.

Până în prezent, în mun. Chișinău au fost confirmate circa 102 mii de infectări cu COVID și 1724 de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: