Mai mulți funcționari din cadrul IP Rîșcani, bănuiți că extorcau o taxă de protecție de la agenții economici din piața „Calea Basarabiei”
Full Article 1 minutes read

Mai mulți funcționari din cadrul IP Rîșcani, bănuiți că extorcau o taxă de protecție de la agenții economici din piața „Calea Basarabiei”

Mai mulți funcționari din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani sunt bănuiți că extorcau o taxă de protecție de 500 de lei pe lună, de la agenții economici din piața „Calea Basarabiei”, pentru a nu fi documentați pentru diferite abateri legislative.

Astfel, pe data de 26 iulie au fost efectuate percheziții la magazinele din piața „Calea Basarabiei” și la sediul sectorului de poliție din cadrul pieții. Drept urmare, un colaborator de poliție din cadrul IP Râșcani a fost reținut pentru 72 ore.

Totodată, au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți și alte persoane, care și-au recunoscut vina parțial și sunt cercetate în libertate.

La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, o amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: