Mai mulți moldoveni din Portugalia au devenit victime ale traficului de ființe umane. Precizările Ministerului de Externe
Full Article 2 minutes read

Mai mulți moldoveni din Portugalia au devenit victime ale traficului de ființe umane. Precizările Ministerului de Externe

Ambasada Republicii Moldova la Lisabona s-a autosesizat, după ce în spațiul public au apărut informații precum că mai mulți cetățeni moldoveni din regiunea Beja a Portugaliei ar fi victime ale traficului de ființe umane. În acest sens, ambasada a întreprins demersuri pe lângă autoritățile portugheze, care au inițiat o anchetă, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

În acest context, MAEIE informează că este continuată monitorizarea situației pe cazul raportat, precum și asigurată menținerea dialogului cu autoritățile locale, ambasada fiind plenar pregătită pentru acordarea asistenței consulare dacă situația o va impune.

Totodată, MAEIE invită persoanele care dispun de informații despre potențiale victime ale traficului de ființe umane din străinătate, să sesizeze cea mai apropiată secție a poliției locale, misiunea diplomatică a Republicii Moldova, precum și Comitetul Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, pentru asigurarea inițierii procedurilor de repatriere a persoanelor afectate.

Cumulul de informații obținute cu privire la situația acestor cetățeni a fost referită și instituțiilor competente din Republica Moldova pentru investigații și clarificarea tuturor circumstanțelor.

Anterior, jurnalistul Doru Dendiu a scris despre situația în care se află cetățenii moldoveni.

„Alfundao, Vale de Rosa, Ferreira de Alentejo și încă 2-3 sate. Sunt circa 100 de „muncitori agricoli” în fiecare sat. Rog pe cei care citesc această postare și pot interveni, mai ales pe canale informale, să se intereseze de soarta celor câteva sute de cetățeni ai Republicii Moldova care sunt ținuți forțat acolo (la sosire sunt lăsați fără pașapoarte)”, a scris Doru Dendiu pe pagina sa de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: