Maia Sandu a avut o discuție cu circa 70 de ambasadori acreditați în Moldova
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a avut o discuție cu circa 70 de ambasadori acreditați în Moldova

Președinta țării Maia Sandu a avut pe 29 aprilie o discuție cu circa 70 de ambasadori acreditați în țara noastră. Potrivit șefei statului, în cadrul videoconferinței, diplomații au transmis mesaje de încurajare în vederea depășirii crizei politice.

Maia Sandu susține că a informat diplomații despre ultimele evenimente produse la Chișinău și despre faptul că, ieri seara, a semnat Decretul de dizolvare a Parlamentului. De asemenea, șefa statului a mulțumit pentru sprijinul acordat statului de drept și pentru instituțiile democratice din Republica Moldova.

„M-am bucurat să constat un interes sporit al reprezentanților corpului diplomatic față de prezentul și, mai ales, față de viitorul Republicii Moldova. Diplomații din toată lumea ne-au transmis mesaje de încurajare, urându-ne succes în depășirea crizei politice, dar și a celei pandemice. Am mulțumit tuturor statelor care ne-au fost alături în acest an pandemic și am convenit să organizăm asemenea reuniuni cu regularitate. Este un element ce ne ajută să ținem mâna pe pulsul relațiilor bilaterale și să intensificăm cooperarea”, a conchis președinta țării.

***

Președinta țării Maia Sandu a semnat pe 28 aprilie decretul privind dizolvarea parlamentului. Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie.

PSRM, principalul partid de opoziție, a criticat inițiativa, însă s-a declarat pregătit pentru scrutinul parlamentar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: