Maia Sandu a avut o discuție cu secretarul General al ONU. I-a cerut ajutor 
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a avut o discuție cu secretarul General al ONU. I-a cerut ajutor 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri-seară la telefon cu secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul evoluțiilor de securitate din regiune.

Secretarul General Guterres și-a exprimat solidaritatea și recunoștința pentru efortul autorităților în gestionarea fluxului înalt de refugiați veniți din Ucraina – comunică reprezentanții președinției moldovenești.

La rândul ei, președinta Sandu a menționat nevoia de asistență suplimentară din partea comunității internaționale pentru susținerea sistemului economic și social al țării noastre în condițiile actuale.

Secretarul General Guterres a dat asigurări că Organizația Națiunilor Unite va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul.

În total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 103.720 cetățeni străini, dintre care 49.601 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA).

În perioada 24 februarie – 18 martie, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 5.071 cereri de azil.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: