Maia Sandu a avut o discuție online cu Angela Merkel. Printre subiectele abordate, alegerile parlamentare anticipate
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a avut o discuție online cu Angela Merkel. Printre subiectele abordate, alegerile parlamentare anticipate

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o discuție în regim de teleconferință cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, astăzi, 19 mai. Oficialii au vorbit despre situația internă din Republica Moldova, dar și despre provocările de securitate din regiune.

„Am trecut în revistă cu doamna Angela Merkel situația internă din Republica Moldova, provocările cu care ne-am confruntat în ultimele luni și perspectivele pe care le pot deschide alegerile parlamentare anticipate și agenda mea de reforme. Contez pe faptul că Germania va avea grijă ca, în actualele condiții de pandemie, cetățenii Republicii Moldova să poată vota în siguranță la scrutinul din 11 iulie. Doamna cancelar a confirmat intenția țării sale de a trimite observatori la alegeri în cadrul Misiunii OSCE/ODIHR”, a spus Maia Sandu.

„Un alt subiect a vizat provocările de securitate din regiune, care ne îngrijorează mult, precum și relația noastră cu UE. În acest context, am reconfirmat angajamentele Republicii Moldova față de Uniunea Europeană, pe care dorim să le respectăm în pofida întârzierilor admise de guvernarea anterioară. Astfel sperăm să deblocăm cât de curând asistența macrofinanciară, necesară țării noastre în situația de criză curentă”, a mai spus Maia Sandu.

De asemenea, oficialii au discutat despre recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere pentru cetățenii moldoveni și germani, posibilitatea moldovenilor de a pleca la munci sezoniere în Germania și despre recunoașterea certificatelor de vaccinare emise în Republica Moldova.

La finalul discuției, Maia Sandu a invitat-o pe Angela Merkel să viziteze Republica Moldova atunci când situația pandemică va fi mai favorabilă.

Precizăm că Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Berlin, în perioada 19-20 mai. În prima partea a zilei de astăzi, 19 mai, șefa statului a avut o întrevedere cu Frank-Walter Steinmeier, președintele Republicii Federale Germania.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: