Maia Sandu a avut o întâlnire cu oficiali din ONU și OMS. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a avut o întâlnire cu oficiali din ONU și OMS. Despre ce au discutat?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 28 ianuarie o întâlnire cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident ONU, și Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în țara noastră. Despre aceasta a anunțat președintele într-o postare.

„Accesul cât mai rapid la vaccin pentru cetățenii Republicii Moldova, sprijinirea recuperării economice și răspunsul la aprofundarea sărăciei, survenite ca urmare a crizei Covid-19 sunt subiectele-cheie pe care le-am abordat astăzi la întrevedere,” a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul discuției, Sandu le-a mulțumit celor doi oficiali pentru ajutorul acordat în scopul combaterii pandemiei Covid-19 și pentru susținerea sectorului de sănătate. „Mi-am exprimat speranța că ne vom bucura de aceeași deschidere și în problema accesului la vaccinul anti-Covid-19”, a mai adăugat Maia Sandu.

Președintele a accentuat că doar fortificând sectoarele-cheie, stopând corupția și redresând economia „vom reuși să determinăm cetățenii să nu plece din țară.”

„Mizăm pe sprijinul ONU și al Agențiilor Națiunilor Unite în perioada post-pandemică, atât pentru a veni în ajutorul celor care s-au pomenit în dificultate, ca urmare a pierderii sau diminuării veniturilor, cât și pentru a reforma sistemul de sănătate, asigurându-i sustenabilitatea”, a conchis Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: