Maia Sandu a avut o întâlnire cu Renato Usatîi. Ce au discutat cei doi politicieni
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a avut o întâlnire cu Renato Usatîi. Ce au discutat cei doi politicieni

Candidata PAS la președinție, Maia Sandu, s-a întâlnit pe 3 noiembrie cu liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Cei doi au discutat despre procedura de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate.

„Astăzi am avut o primă discuție cu Renato Usatîi. Am reiterat angajamentul meu, făcut anterior public, că vom curăța președinția și apoi vom curăța parlamentul. Vom identifica metodele legale prin care să declanșăm alegeri anticipate, astfel încât în parlament să ajungă oameni care îi reprezintă pe cetățeni”, a declarat Maia Sandu după întâlnire.
De asemenea, candidata a chemat toți cetățenii să o voteze. „Voi vreți să scăpăm de corupție, să pedepsim hoții și să scăpăm țara de Dodon. Asta ne dorim și noi. Putem face asta cu sprijinul vostru.”, a adăugat ea.

Amintim că, în urma scrutinului din 1 noiembrie, Renato Usatîi a obținut 16,9% dintre voturile alegătorilor.

Candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu s-a clasat pe primul loc, cu un scor de 36,16% dintre voturile alegătorilor. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a luptat pentru al doilea mandat în funcția de șef al statului, a obținut cu circa 3% mai puțin – 32,6% dintre voturi. Cei doi se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: