Maia Sandu a discutat cu Emmanuel Macron: Franța ne este alături în această perioadă dificilă
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu Emmanuel Macron: Franța ne este alături în această perioadă dificilă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, despre situația curentă de securitate din țara noastră și din regiune. În contextul tensiunilor din Ucraina, președintele Macron a dat asigurări că Franța ne este alături în această perioadă dificilă, comunică reprezentanții Președinției moldovenești.

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit despre modul în care Republica Moldova gestionează procesul de primire a refugiaților veniți din Ucraina.

„Președinta Maia Sandu a menționat, în acest sens, efortul organizat al autorităților, dar și valul de solidaritate de care dau dovadă cetățenii moldoveni față de cei sosiți din Ucraina”, se arată în declarația Președinției.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: