Maia Sandu a promulgat modificările la legea cu privire la avocatură
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a promulgat modificările la legea cu privire la avocatură

Șefa statului, Maia Sandu, a promulgat modificările la legea cu privire la avocatură. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi, 10 iunie.

„Am luat această decizie după ce, săptămâna trecută, am discutat prevederile noii legi cu reprezentanții comunității avocaților din Republica Moldova. A fost o dezbatere utilă și necesară, de vreme ce unele dintre modificările propuse au provocat dezacorduri între reprezentanții breslei – un fapt firesc într-o societate democratică”, a spus Maia Sandu.

„Am hotărât să promulg noua versiune a legii după ce am ascultat opiniile pro și contra ei și am luat act de potențialele riscuri, dar și beneficii ale acesteia. Este o lege care urmează să soluționeze unele probleme din sistemul avocaturii. În același timp, vom cere noului parlament să revizuiască anumite prevederi care creează controverse, cum ar fi cele care țin de accederea în profesia de avocat”, a mai spus șefa statului.

Amintim că modificările la legea cu privire la avocatură au fost votate de parlament în lectură finală pe data de 23 aprilie. Proiectul urmărește scopul de a crește echitatea și transparența în procesul de accedere în profesia de avocat.

Proiectul final de modificare a Legii cu privire la avocatură rezidă din comasarea dintre două inițiative legislative, autorii cărora sunt deputații Sergiu Litvinenco, Adrian Lebedinschi și Vasile Bolea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: