Maia Sandu cere sprijinul SUA în depășirea crizei economice și energetice cu care se confruntă Moldova
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu cere sprijinul SUA în depășirea crizei economice și energetice cu care se confruntă Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, mizează pe sprijinul Statelor Unite ale Americii (SUA), în vederea depășirii crizei economice și energetice cu care se confruntă țara noastră. Solicitarea a fost exprimată de șefa statului astăzi, în cadrul unei întrevederi cu congresmenul american Eric M. Swalwell. Interlocutorii au discutat despre situația de securitate din regiune, despre relațiile moldo-americane și despre cooperarea bilaterală.

Potrivit Președinției, în cadrul întrevederii, șefa statului a subliniat importanța sprijinului de care a beneficiat Republica Moldova din partea SUA pe parcursul anilor atât pentru consolidarea instituțiilor democratice, cât și pentru dezvoltarea economică.

„Maia Sandu și-a exprimat speranța că Statele Unite ne vor ajuta și în depășirea actualelor crize economice și energetice, amplificate de războiul din Ucraina”, anunță instituția prezidențială.

Conform sursei, congresmenul Eric M. Swalwell a apreciat eforturile autorităților de a realiza reformele-cheie, a combate corupția și a apropia țara de Uniunea Europeană. Președinția anunță că oficialul american a asigurat autoritățile de la Chișinău de sprijinul Statelor Unite în acest demers.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: