Maia Sandu cheamă oamenii la un protest de amploare, organizat duminică, 6 decembrie
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu cheamă oamenii la un protest de amploare, organizat duminică, 6 decembrie

Președinta aleasă a țării, Maia Sandu, și-a chemat susținătorii la un protest de amploare, care se va desfășura duminică, 6 decembrie. Anunțul a fost făcut în seara de 3 decembrie, după ce deputații din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au votat mai multe proiecte de lege, inclusiv scoaterea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de sub controlul președinției și plasarea acestuia în subordinea parlamentului.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament arată că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori, care nu respectă nici Constituția, nici legea și nici alegerea poporului. Când se întoarce împotriva oamenilor, acest parlament trebuie dat jos. Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul. Alianța dintre PSRM și ȘOR a votat azi în doar câteva minute, în două lecturo, la repezeala, proiecte foarte importante”, a declarat Sandu.

Maia Sandu a mai spus că ceea ce au făcut deputații din majoritatea parlamentară poate fi calificat drept tentativă de uzurpare a puterii. Iar PAS va cere la Curtea Constituțională anularea legilor anti-populare.

„Acest parlament trebuie să plece. Acest guvern trebuie să plece, din cauza lor, suntem pe marginea prăpastiei. Oamenii vor alegeri anticipate, noi vom face ce vor oameni. SIS-ul nu este bagajul de mână a lui Dodon, este instituția care îi permite președintelui posibilitatea să-și îndeplinească mandatul. Iar mandatul meu este împotriva corupției. Nu le vom permite să-și șteargă toate urmele, să-și ascundă toate dosarele. Dragi cetățeni, suntem mulți și uniți”.

Maia Sandu a îndemnat manifestanții să vină duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale și să poarte măști de protecție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: