Maia Sandu confirmă că noaptea trecută la Rîbnița au avut loc explozii
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu confirmă că noaptea trecută la Rîbnița au avut loc explozii

Președintele Republicii Maia Sandu a confirmat că la Tiraspol, în regiunea fostului aerodrom, au avut loc explozii. Pe 7 mai, în cadrul unor declarații de presă, șefa statului a spus că autoritățile urmăresc îndeaproape evenimentele și fac totul pentru a preveni destabilizarea situației. 

„Potrivit informațiilor noastre, noaptea trecută în Transnistria au avut loc două explozii în apropierea fostului aerodrom militar de lângă satul Vărăncău, raionul Rîbnița. Exploziile au avut loc între orele 22:00 și 22:50. Victime nu sunt. Exploziile au fost efectuate cu o dronă. Instituțiile noastre continuă să colecteze informații”, a spus Maia Sandu.

În dimineața zilei de 7 mai, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a publicat imagini din raionul Rîbnița menționând că în regiune au avut loc explozii. Autoritățile din regiune au spus că „dintr-o dronă au fost aruncate dispozitive explozive”.

Pe 7 mai, în cadrul unei conferințe de presă alături de președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, care efectuează o vizită la Chișinău, Maia Sandu a declarat că evoluția lucrurilor din țară „este monitorizată cu atenție” pentru a nu admite destabilizarea situației.

„Analizele noastre și cele ale partenerilor arată că, astăzi, Republica Moldova nu este în pericol. Însă noi rămânem vigilenți”, a spus șefa statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: