Maia Sandu, de Ziua orașului Chișinău: „A fost și va rămâne un simbol important al țării”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, de Ziua orașului Chișinău: „A fost și va rămâne un simbol important al țării”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru orașul Chișinău și locuitorii acestuia. Astăzi, când capitala țării marchează 586 de ani de la prima atestare documentare, șefa statului îi spune  – „La mulți ani!”

„La mulți ani, Chișinău – orașul în care trăiește și muncește, studiază și creează cel puțin o treime din locuitorii țării noastre. Locul care, în istoria sa de 586 de ani, a adunat în același spațiu diverse culturi și oameni, devenind pentru toți „acasă“”, se arată în mesajul postat de președinta țării pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu menționează în mesajul său că datoria fiecăruia dintre noi este să avem grijă de Chișinău și să-i protejăm trecutul. Șefa statului spune că își dorește un oraș prosper, modern și prietenos cu cei din jur.

„Avem, fiecare, propria poveste de viață cu Chișinăul, dar, oriunde am fi, purtăm în inimi și o bucățică din capitala Republicii Moldova. Prin oamenii săi, prin crezul, munca și dăruirea lor, Chișinăul a fost și va rămâne un simbol important al țării, generator de idei și evenimente inovatoare, purtător și animator al spiritului nostru de libertate. Datoria noastră, astăzi, e să avem grijă de el, să-i protejăm trecutul și să creăm pentru generațiile viitoare un oraș modern, prosper și prietenos. Un oraș pentru oameni. Merită acest lucru din plin, așa cum îl merită toți cei care locuiesc în el.  La mulți ani pentru Chișinău și la mulți ani pentru chișinăuieni!”, a mai scris președinta țării în mesajul postat.

Orașul Chișinău sărbătorește astăzi Hramul Localității. Cu această ocazie, în centrul orașului au loc mai multe activități cultural-distractiv, cu concerte, expoziții de pictură, târguri ale meșterilor populari, bucătărie tradițională și alte surprize.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: