Maia Sandu, după întrevederea cu fermierii: „Am un respect imens față de toți oamenii care muncesc în țara noastră”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, după întrevederea cu fermierii: „Am un respect imens față de toți oamenii care muncesc în țara noastră”

Guvernul și Parlamentul au adoptat recent o lege menită să sprijine fermierii prin reeșalonarea creditelor și suspendarea proceselor de executare pentru o perioadă de șase luni. Totuși, opiniile participanților la discuții au fost împărțite. Unii fermieri au solicitat suspendarea legii și evaluarea individuală a fiecărui caz, în timp ce alții au cerut modificarea anumitor prevederi.

„Opiniile prezentate azi de fermieri și furnizorii de inputuri cu privire la această lege sunt împărțite – unii cer suspendarea ei și analiza individuală a fiecărui caz în parte, alții cer modificarea prevederilor din lege. Am ascultat precizările fermierilor și am încercat să găsim împreună soluții pornind de la realitatea existentă. Soluții miraculoase și ușoare pentru o problemă de lungă durată în sectorul agricol nu există”, a declarat președinta Maia Sandu.

În urma discuțiilor, s-a convenit asupra câtorva acțiuni. Furnizorii și-au exprimat disponibilitatea de a extinde perioada de achitare a datoriilor, însă este necesar un mecanism care să protejeze fermierii de penalități excesive. Totodată, președinta a spus că va iniția discuții suplimentare cu Guvernul și Parlamentul pentru a găsi soluții comune, ținând cont de nevoile fermierilor și de capacitățile bugetare ale statului.

De asemenea, președinta a anunțat că va îndemna Ministerul Agriculturii să publice o listă completă a beneficiarilor de subvenții, pentru a asigura transparența în alocarea acestora.

„Am un respect imens față de toți oamenii care muncesc în țara noastră și vreau ca toți cei care lucrează onest să aibă profit, să poată plăti cotașii, să poată achita salariile și impozitele și să facă produse cu valoare adăugată înaltă”, a conchis Maia Sandu.

În ultima perioadă, fermierii moldoveni afectați de intemperii și de perturbările grave ale pieței de cereale au organizat mai multe proteste față de ceea ce numesc lipsa de sprijin a autorităților, cerând de mai multe ori demisia ministrului Bolea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: