Maia Sandu, întâlnire cu Charles Michel la Bruxelles. Lansarea negocierilor de aderare la UE – în discuție
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, întâlnire cu Charles Michel la Bruxelles. Lansarea negocierilor de aderare la UE – în discuție

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit pe 29 aprilie, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Oficialii au discutat, printre altele, despre lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Precizările au fost făcute de șefa statului pe Facebook.

Am discutat despre procesul de aderare a Moldovei la UE, despre securitatea regională și viziunea noastră comună pentru o Europă unită, stabilă și prosperă. Uniunea Europeană a fost și este o comunitate a păcii. Am evidențiat, de asemenea, importanța organizării cât mai rapide a primei Conferințe interguvernamentale între Republica Moldova și Uniunea Europeană, în vederea lansării oficiale a negocierilor de aderare”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu, întâlnire cu Charles Michel la Bruxelles. Lansarea negocierilor de aderare la UE - în discuție

Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu, întâlnire cu Charles Michel la Bruxelles. Lansarea negocierilor de aderare la UE - în discuție

Facebook/Maia Sandu

Republica Moldova este țară candidată la aderarea la UE din iunie 2022. În decembrie 2023, Consiliul European a aprobat începerea negocierilor de aderare cu țara noastră.

***

Precizăm că președinta Sandu întreprinde o vizită oficială la Bruxelles, pe 28 și 29 aprilie. În capitala Belgiei, șefa statului a avut întrevederi cu mai mulți oficiali europeni și a susținut un discurs la deschiderea Conferinței anuale privind bugetul Uniunii Europene. De asemenea, șefa statului s-a întâlnit cu comunitatea de moldoveni stabiliți în Belgia și Luxemburg.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: