Maia Sandu, la Comrat alături de Irina Vlah și mai mulți ambasadori: „Cei care demult nu mai sunt tineri vin cu sfaturi”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu, la Comrat alături de Irina Vlah și mai mulți ambasadori: „Cei care demult nu mai sunt tineri vin cu sfaturi”

Președinta Maia Sandu efectuează o vizită la Comrat. Șefa statului participă la un forum dedicat tinerilor. Președinta a spus că în țara noastră sunt foarte mulți oameni care știu ce înseamnă să fii tânăr și cum ar trebui să fie tinerii. Potrivit șefei statului, tinerii aud des de la părinți, profesori, angajatori sau autorități că sunt prea impulsivi, gălăgioși, nerăbdători, că se revoltă prea mult sau că sunt naivi. „Toate obiecțiile și pretențiile pe care le auziți nu sunt probleme, nu sunt neajunsuri, dar dimpotrivă sunt niște atuuri pe care voi le puteți folosi ca să transformați lumea”, a comunicat Maia Sandu. De menționat că la eveniment participă mai mulți diplomați, totodată și bașcanul Irina Vlah.

Maia Sandu a declarat, în cadrul forumului, că „în țara noastră sunt foarte mulți oameni care știu ce înseamnă să fii tânăr și cum ar trebui să fie tinerii”.

Toată lumea știe cum ar trebui să se comporte tinerii și mai ales cei care demult nu mai sunt tineri vin și insistă cu sfaturi începând de la părinți, profesori, angajatori, autorități. (…) Tineri sunt cei care au toate căile și oportunitățile deschise, cei care nu mai sunt tineri nu le mai au pe toate aceste oportunități”, a comunicat președinta.

Maia Sandu a mai spus că „tinerii își trăiesc cea mai frumoasă perioadă a vieții lor”.

Deseori maturii le spun tinerilor că ei sunt prea impulsivi, eu cred că e mai corect să spunem că asta înseamnă pasiune și pasiunea este doar de bine. Nu poți să creezi, nu poți să inovezi, nu poți să reușești ceva extraordinar dacă nu pui pasiune. Altădată tinerilor li se spune că sunt prea gălăgioși, eu cred că numele corect ar fi implicare și vitalitate, și nu gălăgie. Deseori tinerilor li se spune că ei sunt nerăbdători, eu cred că acesta este idealism, pentru că ei vor să facă niște lucruri mai repede, lucruri care uneori oamenii adulți le cred imposibile. (…) Deseori li se spun tinerilor că ei se revoltă prea mult, dar dacă nu vor fi tinerii care să conteste sistemul, să conteste autoritatea, nu va fi schimbare. (…) Li se mai spune tinerilor că ei sunt naivi și respectiv nu înțeleg realitățile și nu o să reușească. Nu cred că tinerii sunt naivi, cred că tinerii sunt sinceri”, a declarat șefa statului.

Toate obiecțiile și pretențiile pe care le auziți voi des de la părinți, de la profesori, de la angajatori, de la autorități, nu sunt probleme, nu sunt neajunsuri, dar dimpotrivă sunt niște atuuri pe care voi le puteți folosi pentru ca să vă transformați viața, să transformați societatea, să transformați lumea”, a conchis Maia Sandu.

Forumul de la Comrat a început pe 30 iunie și va avea loc pe parcursul a trei zile. Potrivit Nokta, Ambasada Italiei este unul dintre organizatorii forumului. Reprezentanții ambasadei au spus că locația a fost aleasă pentru că este importantă menținerea în atenție a Găgăuziei și că în fiecare an se alege un oraș diferit pentru eveniment. Anul viitor, forumul se va desfășura la Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: