Maia Sandu, mesaj pentru președintele ales al Letoniei: „Felicitări calde și succes”
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu, mesaj pentru președintele ales al Letoniei: „Felicitări calde și succes”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a transmis miercuri, 31 mai, un mesaj președintelui ales al Letoniei, Edgars Rinkeviks, căruia i-a adresat felicitări pentru alegerea sa în funcție. Șefa statului i-a urat noului lider de la Riga „felicitări calde” și succese în funcție. Totodată, Sandu și-a exprimat speranța că, odată cu alegerea lui Rinkeviks în funcția de președinte, parteneriatul moldo-leton va continua.

De menționat că Parlamentul Letoniei l-a ales miercuri în funcția de președinte al țării pe Edgars Rinkevics, fost ministru de externe al țării baltice, transmit DPA şi Reuters citate de Agerpres.

Politicianul în vârstă de 49 de ani a primit 52 dintre cele 87 de voturi exprimate de parlamentari. Rinkevics îl înlocuiește pe colegul său de partid, Egils Levits, care anunțase că nu dorește un al doilea mandat de președinte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: