Maia Sandu, mesaj pentru Ucraina, după ce a fost atacată masiv: Gândurile mele sunt la toți cei afectați de acest război brutal
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu, mesaj pentru Ucraina, după ce a fost atacată masiv: Gândurile mele sunt la toți cei afectați de acest război brutal

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj Ucrainei și cetățenilor ei, după atacul Rusiei împotriva țării vecine, soldat cu zeci de morți și răniți. Șefa statului s-a declarat „profund tulburată” de atacul aerian masiv asupra orașelor ucrainene. Potrivit ei, agresiunea subliniază „necesitatea urgentă” de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei, pentru a proteja vieți.

„Sunt profund tulburată de atacul aerian masiv al Rusiei asupra orașelor ucrainene de astăzi. Gândurile mele sunt la toți cei afectați în această dimineață și în fiecare zi a acestui război brutal. Agresiunea de astăzi subliniază necesitatea urgentă de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei pentru a proteja vieți”, a scris președinta Maia Sandu pe platforma X, fosta Twitter.

Precizăm că Rusia a atacat masiv Ucraina, în noaptea de 29 decembrie, scrie zerkalo. Au avut loc explozii la Odesa, Harkov, Lvov, Konotop și Kiev. În urma atacului masiv, cel puțin 18 oameni au murit, iar alți 87 au fost răniți, arată cele mai recente date prezentate de autoritățile ucrainene, potrivit Ukrainskaia Pravda.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: