Maia Sandu pleacă la Bruxelles. Va participa la Summitul Parteneriatului Estic
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu pleacă la Bruxelles. Va participa la Summitul Parteneriatului Estic

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla în zilele de 14-15 decembrie la Bruxelles, unde va participa la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic (PaE). Pe durata vizitei, sunt planificate mai multe întrevederi cu șefi de state și de guverne din țările PaE și UE, precum și cu înalți oficiali ai Uniunii Europene.

Pe 14 decembrie, Președinta Maia Sandu va ține un discurs în deschiderea celei de-a zecea reuniuni a CORLEAP – Conferința autorităților regionale și locale din Parteneriatul Estic, care întrunește primari și lideri locali din regiune și din statele europene. Pe 15 decembrie, șefa statului va participa, alături de omologii săi din alte țări, la Summitul Parteneriatului Estic, unde de asemenea va ține un discurs.

Din delegația Republicii Moldova mai fac parte Cristina Gherasimov, Secretar General al Aparatului Președintelui, Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ambasadoarea Daniela Morari, șefa Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.

***

Cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic (PaE) va avea loc pe 15 decembrie 2021, atunci când liderii țărilor UE și ale Parteneriatului Estic se vor întruni la Bruxelles. Summitul se va concentra pe sprijinirea a cinci domenii-cheie – economie, guvernanță, mediu, digital și societate. Aceste priorități se bazează pe realizările anterioare ale Parteneriatului Estic, luând în considerare noile provocări și oportunități – în special tranziția ecologică și digitală, în contextul redresării post-pandemie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: