președinte.md

Maia Sandu s-a întâlnit cu Dereck Hogan. Despre ce au discutat?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 1 aprilie o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan. Principalele subiecte ale discuției au fost ultimele evoluții politice și situația sanitară din țară.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de administrația prezidențială, șefa statului a mulțumit pentru contribuiția SUA la platforma COVIAX.

„În acest context am ținut să mulțumesc Statelor Unite pentru contribuția considerabilă la platforma COVAX, datorită căreia țara noastră poate beneficia de vaccin gratuit și poate proteja oamenii aflați în prima linie a luptei cu pandemia”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a mai discutat cu Ambasadorul Dereck J. Hogan despre prioritățile de asistență ale SUA în Republica Moldova, în diverse domenii. Șefa statului a menționat importanța adaptării acestor priorități la realitățile pandemice, astfel încât ele să reflecte probleme imediate ale țării.

„Este vorba, mai ales, de atenuarea consecințelor sociale și economice ale crizei. Aici se înscrie atât sprijinirea micilor întreprinzători sau fermieri, crearea și îmbunătățirea serviciilor la nivel de comunitate, dezvoltarea oportunităților pentru tineri și femei, cât și combaterea corupției, susținerea democrației și a mass-media independente”, a subliniat Maia Sandu.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: