Maia Sandu s-a întâlnit cu Dereck Hogan. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu Dereck Hogan. Despre ce au discutat?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 1 aprilie o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan. Principalele subiecte ale discuției au fost ultimele evoluții politice și situația sanitară din țară.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de administrația prezidențială, șefa statului a mulțumit pentru contribuiția SUA la platforma COVIAX.

„În acest context am ținut să mulțumesc Statelor Unite pentru contribuția considerabilă la platforma COVAX, datorită căreia țara noastră poate beneficia de vaccin gratuit și poate proteja oamenii aflați în prima linie a luptei cu pandemia”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a mai discutat cu Ambasadorul Dereck J. Hogan despre prioritățile de asistență ale SUA în Republica Moldova, în diverse domenii. Șefa statului a menționat importanța adaptării acestor priorități la realitățile pandemice, astfel încât ele să reflecte probleme imediate ale țării.

„Este vorba, mai ales, de atenuarea consecințelor sociale și economice ale crizei. Aici se înscrie atât sprijinirea micilor întreprinzători sau fermieri, crearea și îmbunătățirea serviciilor la nivel de comunitate, dezvoltarea oportunităților pentru tineri și femei, cât și combaterea corupției, susținerea democrației și a mass-media independente”, a subliniat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: