Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 26 ianuarie o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană.

Potrivit unui comunicat de presă emis de administrația prezidențială, discuția s-a focusat pe mai multe subiecte de actualitate legate de politica internă din Republica Moldova și, în mod special, pe evoluțiile în dosarul transnistrean.

„Am reiterat, odată în plus, determinarea noastră de a găsi căi exclusiv pașnice pentru apropierea celor două maluri și am menționat că, pentru noi, locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleași drepturi”, a declarat șefa statului.

În context, președintele Maia Sandu a menționat că, pentru a da un nou impuls proceselor interne, inclusiv cu referire la regiunea transnistreană, este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline, iar acest lucru va fi posibil doar prin alegeri parlamentare anticipate.

Menționăm că președinția în exercițiu a OSCE este deținută, în prezent, de Suedia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: