Maia Sandu și Dorin Recean salută noile sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze Moldova: „Împreună suntem puternici”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu și Dorin Recean salută noile sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze Moldova: „Împreună suntem puternici”

Conducerea de vârf a Republicii Moldova salută decizia prin care Consiliului Uniunii Europene a impus sancțiuni împotriva a încă șase persoane și o entitate pentru acțiuni menite să destabilizeze țara noastră. Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au publicat mesaje în care au mulțumit autorităților europene pentru măsurile adoptate.

În timp ce șefa statului a declarat că decizia Consiliului Uniunii Europene vorbește despre faptul că „împreună suntem mai puternici în asigurarea unui viitor sigur”, premierul a spus că hotărârea este un semnal de sprijin „necondiționat” din partea UE față de lupta Republicii Moldova împotriva războiului hibrid al Rusiei.

Sunt recunoscătoare pentru sprijinul continuu din partea UE. Astăzi, Consiliul Uniunii Europene a acționat decisiv prin impunerea de noi măsuri restrictive împotriva celor care subminează democrația din Moldova. Aceste măsuri transmit un mesaj puternic – împreună, suntem puternici în asigurarea unui viitor sigur”, a scris președinta Sandu pe X (fostul Twitter).

Salut decizia Consiliului UE de a sancționa șase persoane și o entitate care subminează democrația și stabilitatea Republicii Moldova – un semn clar că avem sprijinul necondiționat al UE în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei și a încercărilor de a submina statul de drept și securitatea țării noastre”, a scris, la rândul său, prim-ministrul Recean pe X.

Pe 22 februarie, Consiliul UE a extins lista celor sancționați pentru acțiuni care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova. În lista de sancțiuni au fost incluse șase persoane și o entitate: Chiril Guzun, Dmitri Miliutin, Arina Corșicova, Dumitru Chitoroagă, Maria Albot, Victor Petrov și Asociația Obștească „Scutul Poporului”. Cei vizați au interdicție de intrare în Uniunea Europeană, iar activele lor din țările-membre UE vor fi înghețate.

Precizăm că în lista de sancțiuni UE pentru destabilizarea țării noastre mai figurează Ilan Șor, Marina Tauber, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc și Igor Ceaika.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: