Maia Sandu și Dorin Recean salută sancțiunile SUA împotriva Marinei Tauber: „Sprijinul partenerilor merge mână în mână cu eforturile noastre”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și Dorin Recean salută sancțiunile SUA împotriva Marinei Tauber: „Sprijinul partenerilor merge mână în mână cu eforturile noastre”

Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean salută sancțiunile impuse de SUA împotriva deputatei Marina Tauber, pentru tentative de subminare a alegerilor din Moldova în numele regimului de la Moscova. Oficialii au transmis mesaje în acest sens pe platforma X.

Mulțumesc Statelor Unite pentru că au luat astăzi măsuri decisive împotriva celor care subminează integritatea alegerilor noastre în numele Kremlinului, prin cumpărarea ilicită de voturi. Împreună suntem puternici în fața amenințărilor la adresa valorilor noastre democratice”, a scris șefa statului pe X.

Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri. Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a scris, la rândul său, prim-ministrul Recean pe X.

Deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, a fost inclusă pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii pe 23 februarie. Într-un mesaj pe rețelele de socializare, ambasadorul SUA la Chișinău Kent Logsdon a menționat că Tauber a fost sancționată pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi.

Precizăm că Tauber se află deja pe lista de sancțiuni a Canadei și Uniunii Europene pentru tentaive de destabilizare a Republicii Moldova. La rândul său, fugarul Ilan Șor este sancționat în SUA, Canada, Marea Britanie și Uniunea Europeană pentru încercări de destabilizare a țării noastre și corupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: