Maia Sandu și Natalia Gavrilița au îndemnat tinerii să se implice în politică: O șansă unică de a obține experiență valoroasă
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și Natalia Gavrilița au îndemnat tinerii să se implice în politică: O șansă unică de a obține experiență valoroasă

Maia Sandu și Natalia Gavrilița au participat la cel mai mare forum dedicat tinerilor din țară, Moldova Youth Forum 2022. Atât șefa statului, cât și prim-ministra au avut un îndemn către tineri – să se implice în politică, chiar dacă „salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv”. 

Președinta Maia Sandu declară că în cadrul forumului s-a încercat să se găsească răspuns la întrebarea – „ce putem face ca Republica Moldova să fie o țară în care tinerii noștri să-și dorească să rămână?”.

„Putem reuși acest lucru doar dacă vom munci mult, onest și cu pasiune, și numai cu implicarea tinerilor”, a ținut să menționeze Sandu, pe Facebook.

Șefa statului mai declară că a discutat despre implicarea tinerilor în politică și despre cum să fie eliminate impedimentele pentru cei care vor să devină funcționari publici.

„Deși salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv, munca în serviciul public reprezintă o șansă unică de a obține o experiență valoroasă la început de cale”, a mai scris șefa statului.

La rândul ei, prim-ministra Natalia Gavrilița declară că le-a spus tinerilor „să fie activi civic, să participe în viața politică și să aibă încrederea că pot obține rezultate mai bune decât oricine”.

„Unul din motivele din care am decis să mă lansez în politică, e pentru că în tinerețe vedeam cum funcționează sau, mai degrabă, nu funcționează anumite lucruri și îmi doream să pot contribui la schimbarea acestei stări de lucruri, să pot face mai mult pentru țara mea”, scrie Gavrilița, pe Facebook.

Oficialul a menționat că autoritățile își doresc ca tinerii să se implice plenar și să contribuie cu potențialul pe care îl au astfel ca Republica Moldova să devină o țară în care să vrei să trăiești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: