Maia Sandu și Natalia Gavrilița au îndemnat tinerii să se implice în politică: O șansă unică de a obține experiență valoroasă
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și Natalia Gavrilița au îndemnat tinerii să se implice în politică: O șansă unică de a obține experiență valoroasă

Maia Sandu și Natalia Gavrilița au participat la cel mai mare forum dedicat tinerilor din țară, Moldova Youth Forum 2022. Atât șefa statului, cât și prim-ministra au avut un îndemn către tineri – să se implice în politică, chiar dacă „salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv”. 

Președinta Maia Sandu declară că în cadrul forumului s-a încercat să se găsească răspuns la întrebarea – „ce putem face ca Republica Moldova să fie o țară în care tinerii noștri să-și dorească să rămână?”.

„Putem reuși acest lucru doar dacă vom munci mult, onest și cu pasiune, și numai cu implicarea tinerilor”, a ținut să menționeze Sandu, pe Facebook.

Șefa statului mai declară că a discutat despre implicarea tinerilor în politică și despre cum să fie eliminate impedimentele pentru cei care vor să devină funcționari publici.

„Deși salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv, munca în serviciul public reprezintă o șansă unică de a obține o experiență valoroasă la început de cale”, a mai scris șefa statului.

La rândul ei, prim-ministra Natalia Gavrilița declară că le-a spus tinerilor „să fie activi civic, să participe în viața politică și să aibă încrederea că pot obține rezultate mai bune decât oricine”.

„Unul din motivele din care am decis să mă lansez în politică, e pentru că în tinerețe vedeam cum funcționează sau, mai degrabă, nu funcționează anumite lucruri și îmi doream să pot contribui la schimbarea acestei stări de lucruri, să pot face mai mult pentru țara mea”, scrie Gavrilița, pe Facebook.

Oficialul a menționat că autoritățile își doresc ca tinerii să se implice plenar și să contribuie cu potențialul pe care îl au astfel ca Republica Moldova să devină o țară în care să vrei să trăiești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: