Maia Sandu, singură la dezbaterea pe care a planificat-o cu Igor Dodon (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, singură la dezbaterea pe care a planificat-o cu Igor Dodon (VIDEO)

Așa cum a anunțat anterior, Igor Dodon nu a venit la dezbaterea publică cu Maia Sandu, organizată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Aceasta a urcat singură pe scenă și a vorbit despre viziunile sale privind dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Dezbaterea urma să înceapă la ora 10:00. Liderul fracțiunii parlamentare PAS deputatul Igor Grosu a propus participanților să mai aștepte 5 minute, „în speranța că Igor Dodon își va face apariția”. La ora 10:05, la tribună a urcat Maia Sandu. Aceasta l-a acuzat pe Igor Dodon că îi este frică să apară în fața cetățenilor.

„Igor Dodon a ales să tipărească un raport pe hârtie scumpă, plătită din banii publici. Acolo am văzut foarte multe falsuri. Aș fi vrut să discutăm astăzi despre ce a făcut Igor Dodon timp de 4 ani, pentru a contribui la atragerea investițiilor, la deschiderea întreprinderilor și la îmbunătățirea mediului de afaceri, pentru îmbunătățirea accesului la sursele de finanțare”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a atras atenția că Igor Dodon nu a întreprins nicio vizită oficială în Italia, Germania, România, Polonia, Franța sau SUA.

„Cum se întâmplă că un președinte de țară, timp de patru ani, nu și-a făcut timp pentru o vizită oficială în țarile-parteneri comerciali ai Republicii Moldova. (…) Și să îl întreb dacă a văzut cum au crescut prețurile și dacă știe ce înseamnă asta pentru o țară cu oameni săraci”, a mai spus Maia Sandu.

În continuare, Maia Sandu a acuzat guvernul că nu a dezvoltat suficient economia și că ar avea „o atitudine nu doar greșită, dar criminală” și și-a prezentat propriul plan de ieșire din criza economică.

Amintim că, săptămâna trecută, Maia Sandu l-a chemat în mod repetat pe Igor Dodon la o dezbatere publică înainte de scrutinul prezidențial. Aceasta ar urma să se desfășoare pe 27 octombrie. Igor Dodon a declarat, însă, că nu va participa la dezbateri în primul tur de scrutin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: