Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu: suma de $235 mln aprobată de FMI este deja la dispoziția Guvernului de la Chișinău

Suma de circa $235 mln din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) este deja la dispoziția autorităților. Anunțul a fost făcut de către președinta țării Maia Sandu, în urma unei întâlniri cu noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

„Am salutat faptul că banii alocați prin decizia Consiliului director al FMI din 2 august curent, referitoare la alocarea specială de resurse financiare pentru țara noastră, sunt deja la dispoziția autorităților naționale. Este vorba de un instrument global de susținere a guvernelor în combaterea efectelor pandemice și de recuperare economică ulterioară, țara noastră beneficiind de circa 235 de milioane USD”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, în cadrul întrevederii s-a discutat despre prioritățile țării pe termen mediu și necesitățile de finanțare externă pentru asigurarea stabilității macroeconomice și susținerea dezvoltării economice. A fost abordat subiectul unui nou program al FMI pentru Republica Moldova, care ar putea fi definitivat în toamnă, echipa de experți a FMI fiind așteptată la Chișinău la sfârșit de septembrie. Programul va susține politici economice, financiare și sociale.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: