VIDEO Mama fetiței de 12 ani, lovită mortal de troleibuz: „Cea care ne-a ucis copilul nu a prezentat scuze măcar”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Mama fetiței de 12 ani, lovită mortal de troleibuz: „Cea care ne-a ucis copilul nu a prezentat scuze măcar”

Mama fetiței de 12 ani, lovită mortal de un troleibuz la o trecere de pietoni din Chișinău, a făcut primele declarații după ce a obținut statut procesual în dosarul pornit pe numele șoferiței, relatează tv8.md. Femeia a spus că trece greu peste decesul fiicei sale și la fel cu greutate citește mesajele de compasiune în raport cu șoferița troleibuzului. 

„Împreună cu soțul foarte greu trecem peste decesul unicului nostru copil. Ne este greu să vedem și să citim despre compasiunea în raport cu ucigașa, familia ei și îngrijorările pentru drepturile ei, când cea care ne-a ucis copilul nici măcar nu a prezentat scuze sau condoleanțe”, a spus femeia.

„Copilul meu a fost ucis cu o deosebită cruzime. Ea nu doar a lovit fetița mea la trecerea de pietoni, ea strivit viața în corpul fragil al copilei mele, a trecut peste ea”, a adăugat femeia printre lacrimi.


Fata de 12 ani a decedat după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, iar ulterior a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13 „Clienta mea la etapa dată este în stare de șoc, regretă fapta ce s-a întâmplat. Nu pot să mă expun din numele ei asupra vinovăției/nevinovăției. Este un drept procesual al doamnei și doamna se va expune în fața organului de anchetă, instanța de judecată, după caz”, a spus avocatul femeii.

Avocatul Promo-Lex Vadim Vieru a reacționat la decizia magistraților. „Aș vrea să citesc demersul procurorului și încheierea judecătorului de instrucție. Care sunt riscurile invocate și puse la baza încheierii de judecător? Abuzul în justiție e injustiție”, a menționat el, pe rețelele de socializare.

Unul dintre pasagerii, care se afla în troleibuzul nr.13 în momentul accidentului când a fost lovită mortal fata de 12 ani, a declarat că șoferița mergea cu viteză mare și nu s-ar fi oprit la trecerea de pietoni. Totodată, pasagerul a menționat că aceasta ar fi atins un camion parcat.

Ulterior, primarul general Ion Ceban a anunțat că opt persoane cu funcții de răspundere de la Regia Transport Electric Chișinău au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei de serviciu.

Pe 30 martie, șoferița a fost eliberată din Penitenciarul nr. 13 și plasată în arest preventiv la domiciliu. Pe 31 martie, șoferița troleibuzului a rămas fără permis de conducere pe un termen de un an de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: