Manifestația eșuată de la București, pusă la cale de Șor: 116 moldoveni care urmau să protesteze pentru bani, interziși în România
Full Article 3 minutes read

Manifestația eșuată de la București, pusă la cale de Șor: 116 moldoveni care urmau să protesteze pentru bani, interziși în România

Cel puțin 116 persoane care urmau să protesteze la București, în cadrul unor manifestații organizate și plătite de oligarhul fugar Ilan Șor, în ziua în care șefa statului Maia Sandu participa la Congresul Partidului Popular European (PPE), au primit interdicție de intrare în România, scrie Ziarul de Gardă. Potrivit sursei, interdicția a fost aplicată de către o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România. Informația a fost confirmată de șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu.

„Acelui grup de tineri apropiat de Șor i-au fost impuse interdicții de a intra în România de către autoritățile abilitate din respectivul stat. Interdicția a fost impusă de instituțiile abilitate din statul respectiv. Nu vă pot spune cu exactitate care este perioada pentru care au fost impuse interdicțiile, deoarece decizia aparține lor și mai corect ar fi să-i contactați pe ei. Interdicția a fost aplicată în urma unor analize și respectiv, ca și concluzie, acei tineri au prezentat și prezintă pericol pentru securitatea națională a României. Mai mult ca atât, aici a fost vorba despre România, însă, în cazul în care alți tineri sau aceeași tineri vor prezenta pericol și pentru alte state europene la fel va fi aplicată interdicția, deoarece ei la direct atentează la securitatea națională a oricărui stat”, a declarat Viorel Țentiu pentru ZdG.

Oficialul a adăugat că 116 persoane au fost sancționate, în total, de România. El a precizat pentru sursa citată că numărul se poate, însă, modifica.

***

Amintim că, pe 7 martie 2024, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au comunicat informații despre dosarele care vizează finanțarea partidelor politice și spălare de bani. Potrivit Veronicăi Dragalin, mai multe din aceste dosare au ca element comun faptul că există un grup criminal organizat condus de Ilan Șor.

În același context, Viorel Cernăuțeanu a declarat atunci că peste 200 de persoane au fost pregătite la Chișinău pentru a merge pe 6 martie la București, unde urmau să participe la acțiuni de protest, „la o reuniune”. Suma achitată fiecărei persoane protestatare ajungea la sute de euro. La un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10 mii de euro.

„La acea reuniune veneau și din partea unui alt partid de la București, care cumva se consolidau cu protestatarii de la Chișinău”, a adăugat șeful Inspectoratului. Partidul vizat este AUR.

Remintim că șefa statului Maia Sandu s-a aflat la București în perioada 5-6 martie, iar pe 6 martie a participat la congresul Partidului Popular European.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: