Marcela Paladi, despre noaptea teribilului accident, care a lăsat-o fără ambele picioare: „Eu mă rugam doar să rămân în viață”
Full Article 5 minutes read

Marcela Paladi, despre noaptea teribilului accident, care a lăsat-o fără ambele picioare: „Eu mă rugam doar să rămân în viață”

Marcela Paladi, tânara care a rămas fără picioare în urma tragicului accident de pe Viaduct, a relatat, în cadrul unui interviu oferit emisiunii „Se caută un milionar” de la Jurnal TV, despre noaptea care i-a împărțit viața în „până” și „după”, despre șoferul indiferent ce se afla la volanul mașinii care a schilodit-o, despre oamenii buni care o înconjoară în prezent, dar și despre ambițiile ei de a dansa din nou, de data aceasta – cu proteze.

Tânara recunoaște că oamenii care i-au oferit susținerea o încurajează să lupte până la capăt.

„Încă mai am dureri. Dar când văd câtă lume este lângă mine este foarte plăcut. Compasiunea aceasta este foarte importantă. Noi chiar avem încă oameni buni”, spune emoționată Marcela.

Despre tragica noapte care i-a schimbat radcial viața tânăra își amintește curajoasă și spune că ține minte bine imaginea BMW-ului plin de sânge și emoțiile care încercau în acele momente. Principalul lucru pe care l-a făcut atunci era să nu se uite în jos și să încerce să rămână conștientă.

„Eram cu fața înspre portbagaj și cu spatele înspre viaduct, Botanica și la un moment dat, simt și aud un impact și văd cum mașina Anei [prietena Marcelei Paladi care se afla în seara accidentului cu ea – n. red.] zboară înainte, iar eu mă trezesc pe carosabil. Văd mașina BMW deteriorată, capota era plină de sânge și mie nu mi-a trebuit mult să realizez ce s-a întâmplat și că am rămas fără picioare. Eu doar am decis să nu mă uit în partea de jos și să înțeleg că la mine viața deja se împarte în `până` și `după`”, își amintește aceasta.

Tot ce-și mai dorea Marcela în acele clipe groaznice era să trăiască în continuare.

„Eu mă rugam doar să rămân în viață, asta e tot. Înțelegeam că dacă eu nu rămân în viață, după mine mai pleacă alte trei suflete”, recunoaște Marcela.

Șoferul BMW-ului s-a apropiat de ea imediat după impact, i-a spus că nu a văzut-o, și a întrebat-o „ce căuta aceasta în mijlocul drumului”.

„Am auzit cu ce putere a venit mașina, el nici măcar nu a frânat. Dumnealui s-a apropiat de mine când eu eram pe carosabil și mi-a spus că nu m-a văzut, iar apoi, următoarea întrebare a fost „Tu ce căutai în mijlocul drumului?”. Mă uitam la el și nu-mi venea să cred: nu doar că avaria era aprinsă, dar și portbagajul era deschis, ceea ce a făcut ca și luminile în salon să fie aprinse”, relatează tânăra.

Șoferul care i-a schimbat viața Marcelei și care a făcut-o să treacă printr-un adevărat calvar nu s-a interesat niciodată până acum de starea tinerei, nu a telefonat-o niciodată și nici nu a vizitat-o la spital.

Tot ce-și mai dorește acum Marcela este ca acesta să răspundă în fața legii, pentru că, spune ea, este inadmisibil să schilodești o persoană și aopi să-ți vezi liniștit de viață, de parcă nu s-ar fi întâplat nimic, fără a te interesa cel puțin de starea acesteia.

„El nu a fost la spital măcar, iar de sunat, nici atât – ZERO. Aș dori să răspundă conform legii. Omenește, nu poți să lași un om invalid și tu să-ți faci toate treburile prin oraș de parcă nimic nici nu s-a întâmplat. Toți suntem oameni și toți greșim, dar ar putea măcar să dea un telefon, pur omenește. Unicul gând pe care îl aveam în spital, când mi se făceau pansamente, era acela că șoferul ar trebui să fie de față anume în acest moment, să vadă ce se află sub pansament”, spune cu regret tânăra.

Interviul integral poate fi urmărit mai jos.

Amintim că accidentul s-a produs în noaptea de 5 spre 6 februarie. Marcela Paladi era pasagera unei mașini accidentate în capitală. Aceasta a ieșit din autoturism pentru a plasa semnul de semnalizare, pentru a evita producerea unui alt accident. În acel moment, un BMW a lovit-o, tânăra fiind practic strivită între cele două autoturisme.

Rudele Marcelei susțin că șoferul care a accidentat-o nu a venit să o viziteze. Acesta l-ar fi contactat o singură dată pe tatăl Marcelei și s-a arătat gata să contribuie financiar la tratament, însă ulterior nu a mai luat legătura cu ei.

Potrivit Jurnal.md, șoferul care se face vinovat de producerea accidentului era la volanul unui BMW verde. Acesta se numește Gheorghe Begu, specialist în domeniul IT, care în trecut ar fi lucrat în SUA și în Italia. Iar în anii trecuți a fost manager de proiect la aceeași companie moldo-americană, la care a activat până la accidentul de pe viaduct și Marcela. Cu toate acestea, el nu se cunoștea cu victimele. În prezent, Begu activează la o altă companie specializată în IT.

***

Pe 14 februarie, Marcela a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care roagă persoanele care au posibilitate să o ajute financiar pentru recuperare. Conturile unde puteți dona sunt AICI.

Pe 25 februarie, Marcela Paladi a fost externată din spital. Aceasta a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Încă o bătălie câștigată! Deși sunt abia la început de cale, iar drumul v-a fi anevoios, eu sunt gata de oricare luptă! După aproape 3 săptămâni, mă întorc acasă cu zâmbetul pe buze, cu speranța în suflet și mai puternică ca niciodată”, a scris aceasta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: