„Sperăm să ieșim din pandemie până în primăvară”. Marea Britanie a aprobat încă un vaccin pentru COVID
Full Article 2 minutes read

„Sperăm să ieșim din pandemie până în primăvară”. Marea Britanie a aprobat încă un vaccin pentru COVID

Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca şi Universitatea Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, informează BBC. Acesta va duce la o extindere masivă a campaniei de imunizare din Marea Britanie.

AstraZeneca şi alţi producători de vaccinuri au declarat că studiază impactul noii tulpini, dar se aşteaptă ca vaccinul să fie eficient şi împotriva acesteia.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca – suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni. Din 8 decembrie, în țară a început campania de vaccinare cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

„Cu două vaccinuri aprobate acum, vom putea să vaccinăm un număr mult mai mare de oameni consideraţi în categoria de risc, să-i protejăm de boală şi să reducem mortalitatea şi spitalizarea”, a indicat Ministerul Sănătăţii britanic.

Autoritățile de la Londra speră, astfel, că noul vaccin va permite ieşirea din pandemie până în primăvară.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie şi de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni.

Preparatul are avantajul că nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer / BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: