Marea Britanie critică Rusia pentru că a deschis secții de vot în Transnistria, în ciuda interdicției Chișinăului: „O încălcare”
Full Article 1 minutes read

Marea Britanie critică Rusia pentru că a deschis secții de vot în Transnistria, în ciuda interdicției Chișinăului: „O încălcare”

Organizarea alegerilor de către Rusia în regiunea transnistreană și pe teritoriile ocupate din Ucraina reprezintă o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și a Ucrainei. Declarația a fost făcută de Ambasada Marii Britanii în Moldova, pe 17 martie, după ce Moscova a ignorat interdicțiile impuse de Chișinău și Kiev.

Misiunea diplomatică a dat asigurări publice că „Marea Britanie va continua să ofere ajutor umanitar și economic Moldovei, precum și ajutor militar Ucrainei, pentru a ajuta la apărarea democrației acestora”.

Amintim că Rusia a deschis șase secții de votare în regiunea transnistreană, dar și în regiunile ocupate ale Ucrainei, în ciuda interdicției Chișinăului și a Kievului. Ministerul de Externe al Republicii Moldova a condamnat deja acțiunile Moscovei și a îndemnat și comunitatea internațională să o facă. Detalii – AICI.

Anterior, NM, împreună cu experți, au analizat de ce Tiraspolul a ignorat interdicția autorităților legitime din Moldova, de ce Chișinăul este neputincios în această situație și de ce Moscova are nevoie de „mimarea proceselor democratice”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: