FOTO Susținătorii Marinei Tauber, în frunte cu Ilan Șor prin Skype, continuă protestele în fața Procuraturii Generale
Full Article 3 minutes read

FOTO Susținătorii Marinei Tauber, în frunte cu Ilan Șor prin Skype, continuă protestele în fața Procuraturii Generale

În fața Procuraturii Generale s-au adunat și astăzi mai mulți simpatizanți ai Partidului „Șor” și ai deputatei Marinei Tauber. Aceștia, ca de fiecare dată, au fost aduși organizat cu microbuze. Colegi de partid, dar și conducerea raionului Orhei susțin discursuri la microfon. Ei scandează „Marina, noi suntem cu tine” și critică guvernarea.

Prin skype, a protestat și liderul fugar al formațiunii politice, Ilan Șor.

„De un an de guvernare, regimul PAS a adus Moldova în sărăcie și groază. Asta nu s-a întâmplat niciodată în Moldova. Astăzi au decis să închidă gura opoziției, să-i închidă pe cei care nu sunt de acord cu ei. […] Acest regim a ajuns la final. Vom proteja interesele oamenilor, vom realiza alegeri anticipate”, a spus Șor.

La protest a luat cuvântul și Reghina Apostolova, deputată a Partidului „ȘOR”.

„Solicităm o investigație corectă, eliberarea Marinei Tauber. Cerem ca ei să asculte de opoziție și de poporul moldovenesc, care astăzi trăiește cel mai rău din Europa”, a spus ea.

La sfârșitul protestului, manifestanții au adoptat o Rezoluție, prin care cer „demisia imediată și necondiționată” a procurorului general interimar, Dumitru Robu, menționând că orice zi de aflare a acestuia în funcție compromite și mai mult justiția din Republica Moldova.

FOTO Susținătorii Marinei Tauber, în frunte cu Ilan Șor prin Skype, continuă protestele în fața Procuraturii Generale

NewsMaker

FOTO Susținătorii Marinei Tauber, în frunte cu Ilan Șor prin Skype, continuă protestele în fața Procuraturii Generale

NewsMaker

FOTO Susținătorii Marinei Tauber, în frunte cu Ilan Șor prin Skype, continuă protestele în fața Procuraturii Generale FOTO Susținătorii Marinei Tauber, în frunte cu Ilan Șor prin Skype, continuă protestele în fața Procuraturii Generale

Marina Tauber a postat prin intermediul avocaților săi o scrisoare din Penitenciarul 13, acolo unde își va petrece următoarele 30 de zile, în urma unei decizii judecătorești din 23 iulie. Tauber i-a mulțumit în primul rând liderului fugar al Partidului, Ilan Șor, dar și susținătorilor care au participat la o acțiune de protest în sprijinul ei în fața Judecătoriei de la Ciocana.

Ea le-a transmis acestora să nu se întristeze că va sta în arest preventiv la Penitenciarul 13, dându-le asigurări că va fi puternică.

Deputata Partidului „ȘOR” a fost plasată în arest preventiv la Penitenciarul 13 din capitală pentru 30 de zile. Decizia a fost luată pe 23 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Ea este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

În aceiași zi, oamenii legii au efectuat percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: