Măștile de protecție nu mai trebuie purtate în spațiile deschise din Italia
Full Article 2 minutes read

Măștile de protecție nu mai trebuie purtate în spațiile deschise din Italia

Purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise din Italia. Anunțul a fost făcut de către ministrul italian al sănătății Roberto Speranza. Inițiativa va intra în vigoare din 28 iunie.

Oficialul italian a precizat că măsura obligatorie privind purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise va fi ridicată în „zonele albe” ale țării. În prezent, doar regiunea de nord-vest Valle D’Aosta nu este clasificată drept „zonă albă”.

Pentru a obține acest statut, o regiune trebuie să înregistreze mai puțin de 50 de infectări cu COVID-19 raportate la 100 de mii de locuitori, timp de trei săptămâni, consecutiv. Guvernul italian prognozează că, în următoarele 7 zile, întreaga țară va fi declarată „zonă albă”.

Totuși, purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie în locurile aglomerate și în transportul public și este „recomandată insistent” în compania „persoanelor din grupul de risc”.

Până în prezent, peste 53% din populația Italiei a fost imunizată cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, iar circa 27% au beneficiat de ambele doze.

Italia este pe locul 9 în lume la numărul de infectări cu COVID-19 înregistrate de la debutul pandemiei – peste 4,2 mln de cazuri. Mai mult de 127 de mii de pacienți infectați au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: