„Matematica nu ne permite să mergem mai departe”. PAS nu va susține demiterea guvernului Chicu
Full Article 2 minutes read

„Matematica nu ne permite să mergem mai departe”. PAS nu va susține demiterea guvernului Chicu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va susține în condițiile actuale demiterea guvernului condus de către prim-ministrul Ion Chicu. Declarația a fost făcută de deputatul Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

„Au venit colegii de la Platforma DA, am discutat despre situația politică în linii mari. Le-am spus că această guvernare este o catastrofă pentru Republica Moldova. (…) Noi le-am spus colegilor de la Platforma DA, având în vedere că este pandemie, criză, ar fi iresponsabil din partea noastră, dacă am susține o moțiune de cenzură și am da jos un guvern în condițiile în care nu avem certitudinea configurării unei majorități care să susțină un alt guvern bun, pro-european autentic”, a declarat deputatul.

Sergiu Litvinenco a mai spus că PAS nu va purta discuții cu deputații fracțiunii Partidului Șor.

„Matematica nu ne permite să mergem mai departe. Le-am spus colegilor de la Platforma DA că noi cu Partidul Șor nu purtăm nicio discuție, nici pentru demiterea Guvernului, nici pentru investirea altui guvern. Nu acceptăm să depindă de ei demiterea sau investirea unui guvern”, a adăugat Livinenco.

Mai mult, potrivit lui Sergiu Litvinenco, PAS nu a purtat discuții nici cu grupul parlamentar Pro Moldova și nici cu liderul acestuia, Andrian Candu.

Totuși, deputatul socialist Vasile Bolea susține contrariul: „În cazul respectiv sunt două lucruri: sau minte domnul Candu, sau minte domnul Litvinenco, sau nu este în cunoștință de cauză că cineva din partea lor discută cu domnul Candu”.

Precizăm că, anterior, liderul Platformei DA Andrei Năstase a declarat că formațiunea este gată să-și asume actul guvernării și are mai multe candidaturi la funcția de prim-ministru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: