„Materialele au fost preluate de pe rețele de socializare rusești”. SIS, reacție la amenințările în adresa școlilor din Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Materialele au fost preluate de pe rețele de socializare rusești”. SIS, reacție la amenințările în adresa școlilor din Chișinău

Fotografiile și materialele nu sunt actuale și au fost preluate de pe rețele de socializare rusești. Declarația a fost făcută de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în contextul amenințărilor în adresa școlilor din Chișinău pe un canal de Telegram anonim. Serviciul a dat asigurări că se întreprind „toate măsurile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestor acțiuni”.

Serviciul de Informații și Securitate a declarat că „alături de celelalte autorități ale statului din domeniul ordinii publice și securității, s-a autosesizat pe marginea informațiilor false vehiculate pe una dintre rețelele de socializare privind amenințările în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală”.

Instituția a spus că fotografiile și materialele au fost preluate de pe rețele de socializare rusești.

Serviciul califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să creeze panică în societate. Menționăm că fotografiile și materialele distribuite în spațiul informațional nu sunt actuale și au fost preluate de pe rețele de socializare rusești”, a menționat Serviciul.

La fel, SIS a dat asigurări că se întreprind „toate măsurile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestor acțiuni”.

În acest context, îndemnăm societatea să-și păstreze calmul și să mențină vigilența. Vă asigurăm că organele de drept întreprind toate măsurile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestor acțiuni și a minimiza impactul acestora”, au conchis reprezentanții instituției.

Noaptea trecută, un canal de Telegram a distribuit mesaje cu amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din Chișinău. Unele mesaje erau însoțite de imagini cu arme. Polițiștii au declarat că s-au autosesizat. Oamenii legii au îndemnat părinții și copiii să-și păstreze calmul, menționând că acțiunea are ca scop crearea panicii în societate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: