„Maturitate politică”. Din SUA, primarul Ion Ceban anunță că 2000 de membri MAN vor fi prezenți la adunarea convocată de Maia Sandu
Full Article 3 minutes read

„Maturitate politică”. Din SUA, primarul Ion Ceban anunță că 2000 de membri MAN vor fi prezenți la adunarea convocată de Maia Sandu

Circa 2000 de membri ai Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN) vor participa la Adunarea „Moldova Europeană”, care se desfășoară pe 21 mai în centrul Chișinăului. Informația a fost făcută publică de către primarul Ion Ceban, care se află în SUA, într-o vizită de lucru.

Edilul a făcut apel la „maturitate politică” și a publicat o fotografie în care apare alături de viceprimarul Ilie Ceban și deputatul neafiliat (ex-socialist) Gaik Vardanean, ținând în mâini steagul R. Moldova și cel al UE.

„A fost comentat în mod diferit acest eveniment, divergențele politice au fost până la eveniment și vor fi și după eveniment, dar toate partidele și societatea, trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Am spus de multe ori, nu îmi place cum este guvernată țara de cei de la conducere în multe procese, nu agreez ce se întâmplă și cum acționează, avem diferite viziuni și opinii cum să realizăm lucrurile mai bine și mai rapid pentru cetățeni, dar obiectivul major trebuie sa fie unul pentru toată lumea, cel de dezvoltare a țării. Participăm nu pentru o anumită persoană sau pentru un partid. Participăm și suntem pentru obiectivul național, cel de integrare Europeană anunțat de la bun început de Partidul MAN pe care am onoarea să-l conduc”, a argumentat Ion Ceban.

Primarul Chișinăului a mai menționat că „parcursul European al Republicii Moldova depinde de fiecare dintre noi și e de responsabilitatea noastră să îi unim pe toți”.

„Guvernele vin și pleacă, iar cetățenii Republicii Moldova merită o viață mai bună la noi, acasă. Atât în țară, cât și peste hotare, toți trebuie să vadă și să se asigure că în pofida opiniilor diferite, pe care le avem, putem da dovadă de maturitate politică și putem fi uniți în jurul unui obiectiv comun național, iar disputele trebuie sa fie despre – cum mai eficient ajungem să realizăm acest obiectiv”, a conchis Ceban.

***

Începând cu ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale, se va desfășura Adunarea Națională „Moldova Europeană”, convocată de către președinta țării, Maia Sandu. Pe lângă șefa statului, singurul politician care va urca pe scenă (potrivit programului dat publicității) este președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. În același timp, la eveniment sunt așteptați artiști precum maestrul Eugen Doga, soprana Valentina Nafornița, interpretul Cristi Aldea-Teodorovici și dirijorul Nicolae Botgros. 

În același timp, la Orhei, Bălți și Comrat se vor desfășura acțiuni de protest, la inițiativa deputatul condamnat la închisoare și refugiat în Israel, Ilan Șor. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: