Medicii din orașul chinez Wuhan, despre principala greșeală în tratarea noului tip de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Medicii din orașul chinez Wuhan, despre principala greșeală în tratarea noului tip de coronavirus

Medicii din orașul chinez Wuhan consideră că principala greșeală a colegilor din Europa este faptul că aceștia nu sunt suficienți de protejați atunci când lucrează cu cei infectați de COVID-19, transmite portalul RBC

Potrivit sursei citate, în acest mod crește nivelul celor infectați în rândul personalului medical. „Colegii noștri din Europa se îmbolnăvesc în timp ce lucrează cu cei infectați, situație asemănătoare cu cea care a fost în Wuhan” a declarat Wu Dong, profesor la colegiului medial din Beijing.

De asemenea, acesta a menționat că este necesar ca boala să fie depistată la etapa inițială. Mai mult, medicii chinezi consideră că infecția de COVID-19 din China se apropie de sfârșit.

Menționăm că în prezent Italia și Spania sunt cele mai afectate țări din Europa la capitolul coronavirus. Circa 2 000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 şi 100 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Spania. Tendinţa este similară cu cea a Italiei. Numărul persoanelor decedate în Italia din cauza coronavirusului a ajuns duminică la 1 809.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: