ТАСС

Medicii din Rusia trebuie să informeze Ministerul Sănătății despre comentariile publice privind COVID-19

Ministerul Sănătății din Rusia le-a cerut medicilor să nu comenteze public situația privind coronavirusul. Prevederea a fost expediată șefilor instituțiilor medicale subordonate Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că nu este vorba despre o interdicție, ci, mai degrabă, de un îndemn.

Într-o discuție cu jurnaliștii din 29 octombrie, Dmitri Peskov a declarat că scrisoarea respectivă a fost expediată pentru că opiniile diferite ale medicilor ar crea confuzie în societate.

„Nu este o interdicție. Trebuie să înțelegeți, diferența de opinii, într-adevăr… De exemplu, un medic spune că mănușile sunt dăunătoare, altul spune că sunt bune, iar al treilea că sunt necesare, al patrulea că nu sunt necesare… Nu este corect. Totuși, medicii, ei răspund de sănătatea oamenilor și probabil că asta e rău pentru ei, pentru noi și voi. Respectiv, pur și simplu trebuie să se pună de acord cu informația, nimeni nu interzice nimic nimănui. Este un îndemn pentru ca să nu fie un astfel de marasm”, a declarat Peskov.

Despre scrisoarea expediată de Ministerul Sănătății de la Moscova a scris portalul Meduza.io pe 28 octombrie. În cadrul acesteia, conducerea instituției anunță medicii că trebuie să „se pună de acord în privința oricărui comentariu sau declarație publică pe tema noului coronavirus” cu serviciul de presă – verbal sau în formă scrisă.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UE a aprobat al 18-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei: „Lovim în inima mașinii de război a Kremlinului”

Uniunea Europeană a aprobat vineri, 18 iulie, cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, care introduce măsuri fără precedent. Printre acestea se numără plafonarea prețului petrolului, interzicerea conductelor Nord Stream și restricții impuse băncilor chineze care ajută Moscova să ocolească sancțiunile.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, plafonul G7 pentru prețul petrolului rusesc va fi coborât la 47,6 dolari pe baril.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a declarat că prin cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni Uniunea Europeană lovește „în inima mașinii de război a Rusiei”.

Șefa diplomației europene, Kaja Kallas, a transmis pe rețeaua X că „este unul dintre cele mai puternice pachete de sancțiuni de până acum”.

„Reducem și mai mult bugetul de război al Kremlinului, urmărind încă 105 nave ale flotei fantomă și pe cei care le susțin și limitând accesul băncilor rusești la finanțare. Conductele Nord Stream vor fi interzise. Va fi un plafon mai mic pentru prețul petrolului. Exercităm o presiune mai mare asupra industriei militare rusești, asupra băncilor chineze care facilitează eludarea sancțiunilor și blocăm exporturile tehnologiei utilizate în drone. Pentru prima dată, includem în lista sancțiunilor un registru de pavilioane și cea mai mare rafinărie Rosneft din India. Sancțiunile noastre îi vizează și pe cei care îndoctrinează copiii ucraineni. Vom continua să îi creștem costurile, astfel încât oprirea agresiunii să devină singura cale de urmat pentru Moscova”, a adăugat Kallas.

Cu o zi înainte, premierul Slovaciei, Robert Fico, a declarat că Bratislava nu va mai bloca adoptarea noului pachet de sancțiuni ale UE împotriva Federației Ruse. Potrivit acestuia, decizia Slovaciei a fost influențată de negocierile purtate cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind garanțiile legate de livrările de gaze.

Anterior, Slovacia s-a opus impunerii noilor sancțiuni din cauza unei propuneri a Comisiei Europene de a interzice complet importul de gaze rusești începând cu anul 2028. Autoritățile slovace au considerat că o astfel de măsură ar putea duce la un deficit de gaze, la creșterea prețurilor și a taxelor de tranzit, precum și la eventuale procese din partea companiei ruse Gazprom.

Amintim că luna trecută, Comisia Europeană a propus cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei din 2022, care vizează veniturile energetice, băncile și industria militară a Moscovei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: