Medicul lui Maradona, suspectat de omor prin imprudență. Poliția a efectuat percheziții la domiciliul și clinica sa
Full Article 2 minutes read

Medicul lui Maradona, suspectat de omor prin imprudență. Poliția a efectuat percheziții la domiciliul și clinica sa

Medicul personal al fostului fotbalist și antrenor Diego Maradona este suspectat de omor prin imprudență și neacordarea ajutorului medical pacientului. Ancheta a fost inițiată pe baza mărturiilor depuse de către fiicele lui Maradona, care au pus la îndoială acțiunile medicului, scrie Euronews. Oamenii legii au desfășurat deja percheziții la domiciliul acestuia.

Poliţia a percheziţionat duminică biroul şi casa lui Leopoldo Luque în căutarea unor dovezi ale unei posibile neglijenţe profesionale. A confiscat laptopuri, fișe medicale și telefoane mobile. La rândul său, Leopoldo Luque neagă orice vină în legătură cu moartea lui Diego Maradona. Acesta susține că echipa de medici care îi supraveghea starea de sănătate a făcut tot ce i-a stat în putință.

„Mă simt îngrozitor că prietenul meu a murit. Dar nu eu sunt responsabil pentru asta”, a declarat Leopolo Luque, care din 2016 era medicul lui Maradona. „Știu ce am făcut cu Diego și cum am procedat. Pot să explic totul. Sunt absolut sigur că am făcut tot ce puteam face pentru Diego”, a mai spus medicul, potrivit The Guardian, citat de Digi24.

Medicul a izbucnit în lacrimi în timp ce vorbea cu jurnaliștii și a mărturisit că a fost surprins de percheziții și că relația lui cu Maradona, cunoscut pentru reacțiile intempestive, a fost ca aceea dintre „un tată și un fiu, dar un tată rebel”.

Legendarul fotbalist a murit pe 25 noiembrie la 60 de ani. Decesul a survenit din cauza insuficienței cardiace, care a provocat cedarea plămânilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: