Medicul stomatolog Dragoș Galbur anunță înființarea Partidului Național Moldovenesc
Full Article 2 minutes read

Medicul stomatolog Dragoș Galbur anunță înființarea Partidului Național Moldovenesc

În Republica Moldova ar putea apărea un nou partid – Partidul Național Moldovenesc. Anunțul a fost făcut de către Dragoș Galbur, un medic stomatolog stabilit timp de câțiva ani în Irlanda și revenit recent în țară. Pe timpul guvernării Partidului Democrat, acesta a deținut funcția de șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău.

Noi putem porni o mișcare a noastră. Eu, împreună cu mai mulți tineri, cu studii în străinătate, cu experiență în scriere de proiecte internaționale, oameni care au adus bani în Republica Moldova, care au lucrat în administrație publică, în sistemul de învățământ, sistemul de sănătate… punem baza unei formațiuni politice conservatoare moderne de centru-dreapta. Chiar dacă s-ar părea că cuvântul „modern” nu prea vine în armonie cu docrina conservatoare, eu zic că vine, pentru că trăim în 2022. Prin această formațiune vrem și vom schimba radical lucrurile”, a declarat Dragoș Galbur la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Noua formațiune politică se va numi Partidul Național Moldovenesc.

Acest partid vine să unească, să promoveze discursul de unitate, de dragoste și să unească aici. Vorbim de integrarea în UE, unirea cu România, dar nu suntem uniți aici, între Prut și Nistru. (…) UE este calea noastră și noi suntem europeni încă de pe vremea lui Ștefan cel Mare mai europeni decât europenii. Eu vreau să fim mândri și să știm că suntem europeni. (…) Eu am avut o atitudine dușmănoasă, nu știu de unde, față de Găgăuzia, toată viața. Acum stau și mă gândesc: de ce, dacă trăim în aceeași țară? De ce nu putem să fim un popor al R. Moldova, din care să facă parte găgăuzi, ruși, ucraineni, bulgari, ș.a.m.d, unde noi, moldovenii, suntem majoritari”, a mai spus Galbur.

Dragoș Galbur are 34 de ani și este de profesie medic stomatolog. Fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău, în timpul mandatului Ruxandei Glavan. A deținut și funcția de consilier medical la cel mai mare spital privat din Transilvania – Spitalul Sf. Constantin din Brașov. A urmat programul MBA în Healthcare Management la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: