FOTO Ceban se plânge pe „știri false” și „dezinformare” în raport cu Primăria: „Autorii pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul capitalei”
Full Article 3 minutes read

FOTO Ceban se plânge pe „știri false” și „dezinformare” în raport cu Primăria: „Autorii pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul capitalei”

Edilul capitalei Ion Ceban a declarat că administrația municipiului Chișinău este ținta unei ofensive instituționale fără precedent. Potrivit lui Ceban, „sunt folosite pe larg instrumente periculoase, precum dezinformarea și știri false”. Totodată ar fi distribuite materiale împotriva administrației capitalei. „Pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul primăriei capitalei”, a comunicat edilul, publicând un afiș în care se face apel la locuitorii capitalei – să vină pe 8 februarie la Primăria Chișinău și să solicite „consilierilor lui Ion Ceban să voteze pentru interesul copiilor și finanțarea grupelor cu program prelungit”. Afișul este însoțit de mențiunea „Publicitate Politică. PP Partidul Acțiune și Solidaritate”. În acest sens, NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții partidului de guvernământ. 

Primarul capitalei Ion Ceban a scris pe rețelele de socializare că „administrația municipiului Chișinău este ținta unei ofensive instituționale fără precedent”. Potrivit lui Ceban, atacul poartă un caracter complex și se desfășoară pe mai multe planuri.

De la constrângeri bugetare și tentative de a controla politic direcțiile municipale, până la proteste false și campanii ghidate de dezinformare. Atacul împotriva Chișinăului este amplificat prin canale de informare controlate politic, bloggeri și formatori de opinie rău intenționați. Spre regret, sunt folosite pe larg instrumente periculoase, precum dezinformarea și știri false. Zilnic, în Chișinău sunt produse și distribuite materiale și postări tendențioase menite să justifice această ofensivă împotriva administrației capitalei. Autorii acestor acțiuni periculoase își doresc o administrație marionetă în Chișinău și pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul primăriei Capitalei”, a menționat Ceban.

El a îndemnat locuitorii capitalei să fie „vigilenți”.

Verificați informațiile care vizează viața din capitală și nu promovați informațiile tendențioase și false”, a comunicat primarul.

Totodată, edilul a publicat o imagine în care se face un apel de a veni pe 8 februarie la Primăria Chișinău și a cere „consilierilor lui Ion Ceban să voteze pentru interesul copiilor și finanțarea grupelor cu program prelungit”. În același afiș sunt prezentate imagini cu „consilierii lui Ion Ceban care blochează și nu vor să aloce banii din bugetul pentru grupele cu program prelungit”. Afișul este însoțit de mențiunea „Publicitate Politică. PP Partidul Acțiune și Solidaritate”.

NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cu privire la declarațiile edilului și afișul publicat de primar.

UPDATE: PAS a recunoscut că este în spatele afișului care a provocat indignarea edilului Ion Ceban și a declarat că desfășoară „o acțiune de informare a locuitorilor din Chișinău despre faptul că Primarul a tăiat finanțarea și a blocat funcționarea grupelor cu program prelungit”.

FOTO Ceban se plânge pe „știri false” și „dezinformare” în raport cu Primăria: „Autorii pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul capitalei”

Facebook/Ion Ceban


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: