Mesajul președintei Maia Sandu cu prilejul Crăciunului pe stil vechi
Full Article 2 minutes read

Mesajul președintei Maia Sandu cu prilejul Crăciunului pe stil vechi

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți creștinii care sărbătoresc pe 7 ianuarie, Crăciunul pe stil vechi. Șefa statului a accentuat că Crăciunul este sărbătoarea care ne poate aduce mai aproape unii de alții, însă a îndemnat oamenii să fie precauți, reiterând că suntem în perioada pandemiei.

„Astăzi este Crăciunul pe stil vechi, prilej cu care transmit gânduri bune, însoțite de urări de sănătate și de bucurie, tuturor celor care serbează în această zi Nașterea Domnului!

Vom sta la masa de sărbătoare împreună cu familia și prietenii – și pentru că suntem în vremuri de pandemie, vă rog să fiți precauți și să vă îngrijiți și de sănătate. Vom vorbi cu oamenii dragi aflați departe, cărora le ducem dorul, și ne vom aminti de cei plecați dintre noi. Ne vom bucura că ni s-a dat încă un an în care să facem mai bune lumea și locul în care trăim. Dintotdeauna, Crăciunul este sărbătoarea care ne poate aduce mai aproape unii de alții și ne poate face mai uniți. Trebuie doar să ne deschidem inimile. Crăciun fericit!”, se arată în mesajul președintei.

Menționăm că unii moldoveni sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou în baza calendarului gregorian sau „pe stil nou” (pe 25 decembrie și 1 ianuarie), în timp ce alții sărbătoresc pe „stil vechi”, în baza calendarului iulian (pe 7 ianuarie și respectiv, 14 ianuarie). Sunt și persoane care marchează Crăciunul și venirea noului an de două ori. Pentru a nu perturba tradiția stabilită în societate, autoritățile au decretat zile libere atât pe 25 decembrie, cât și pe 7 ianuarie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: